Wat is Plasmalite?

Morgan Gustavsson is de Zweedse wetenschapper, uitvinder en patenthouder van de Plasmalite technologie en apparatuur. Ruim tien jaar heeft Gustavsson alle facetten onderzocht en in oktober 1998 was de apparatuur klaar voor consumententoepassing. Inmiddels wordt er wereldwijd met Plasmalite apparaten gewerkt met resultaten die uitstekend genoemd kunnen worden.

Plasmalite is de moderne technologie voor definitieve haarverwijdering door middel van licht. De Plasmalite methode is een veilige en effectieve techniek die ongewenst haar snel en blijvend verwijdert, zonder de huid binnen te dringen. De methode is geschikt voor nagenoeg alle huidtypen en haarkleuren. Door middel van een zeer intensieve lichtbron (Balanced Light) die tot diep in de wortel dringt, kan met behulp van selectieve verhitting de groei van het haar en de wortel definitief gestopt worden. Om deze redenen heeft Plasmalite het CE-keurmerk gekregen en is Plasmalite goedgekeurd door het strenge FDA (Food and Drug Administration) in Amerika.

Wie te maken heeft met overbeharing, weet wat voor impact dit kan hebben op het functioneren in het dagelijkse leven. Behalve dar het ontsierend kan zijn, geeft het vaak ook een sociale belasting en wordt er veel tijd en energie in gestoken om door middel van diverse ontharingsmethoden dit probleem aan te pakken. Een methode die dagelijks terugkomt, is het scheren. Een andere methode waarbij het haar ongeveer drie tot vijf weken wegblijft, is de harsmethode. Bij beide methoden wordt niet de oorzaak aangepakt.

Andere methoden zijn gericht op definitieve ontharing, dit zijn elektrische ontharing (met een naaldelektrode). Effectief, maar ook vaak pijnlijk, langdurig en kostbaar. Meer recent is de lasermethode. Laser staat voor Light-Amplication by the Stimuluted-Emission of Radiation. Een goede oplossing voor een lichte huid maar op een donkere huid bijna niet toe te passen. Lasers zenden een zeer hoog energetische, gebundelde straal van één golflengte uit. Zij worden in de medische en cosmetische sector gebruikt. Lasers staan bekend, als de Eerste Generatie van Lichtsystemen. Er zijn verschillende soorten Lasers. Puls en Continu lasers. Lasers om haar te verwijderen werden voor het eerst gebruikt in 1995 door middel van de Q-geschakelde Ruby Laser. Al snel werd echter ondervonden dat de Ruby Laser een beperkt succes had. Dus werden er andere lasers uitgeprobeerd met wisselend succes. In de meeste gevallen gaven de lasers een goed resultaat, dat echter maar van korte duur is. Uit studies voor haarverwijdering door middel van laser, blijkt dat, in de meeste gevallen, met deze techniek het haar binnen drie maanden terugkeert op het behandelde gebied. Het blijkt dat simpelweg het vernietigen van de follikel niet voldoende is om het haar volledig te doden. Er moet een vernietiging van de stamcellen rond de follikel plaatsvinden, anders zal het haar gewoon weer aangroeien.

Parallel aan de lasertechniek loopt de methode van gebundelde lichtpulsen. Hierdoor kunnen meerdere huidtypen behandeld worden en zijn er tot op heden geen nadelen bekend. De Intense Puls Light (IPL) systemen zijn veel flexibeler in vergelijking met lasers. Zij brengen geen coherent (gebundeld) licht voort. Sommige systemen produceren een reeks pulsen. In plaats daarvan is het licht vergelijkbaar met de flitser van een fotocamera. Zij produceren een hoge, intense lichtflits in een breed spectrum (veel golflengtes). Het schadelijke UV (Ultra Violet) en IR (Infra Rood) licht wordt simpelweg gefilterd, zodat slechts 25% van het licht wordt gebruikt. De IPL-systemen werken exact hetzelfde als lasers maar zijn een stuk vriendelijker voor de huid. De kracht is minder, maar wordt beter gebruikt. Zo veroorzaken zij veel minder beschadigingen in het omliggende weefsel. Ook zijn zij in tegenstelling tot laser niet schadelijk voor de ogen. IPL-systemen zijn de Tweede generatie van lichtsystemen.

Plasmalite is de modernste technologie voor cosmetische behandelingen, die gebaseerd is op een unieke combinatie van IPL met GEPATENDEERDE POLYMEER FILTERS met fluorescentie technologie. Unieke kenmerken van dit stijlvolle systeem is dat de fluorescentie technologie de lichtopbrengst verdrievoudigd en een golfgeleider van Saffier, die het licht optimaal geleidt. Hierdoor is de Plasmalite het effectiefste systeem voor haarverwijdering. PLasmalite is het Derde Generatie lichtsysteem, dat veilig en effectief is.

Plasmalite gebruikt een watergekoelde xenon lamp, die pulsgewijs, een bundel hoog energetisch wit licht uitzendt. Eerst wordt de schadelijke UV straling, die een golflengte van 400 nm en lager heeft, door een filter verwijderd. Het unieke Polymeerfilter absorbeert het licht met golflengtes van 900 nm en hoger. Bovendien zet dit filter, door middel van fluorescentie, licht met golflengtes van 400-600 nm, om in wit licht met golflengtes van 600-900 nm. In plaats van 25%, wordt op deze manier wel 75% van het licht gebruikt. Er zijn Polymeerfilters met verschillende grenswaarden voor verschillende doeleinden ( behandelen van couperose, pigmentvlekken en acne). Het licht wordt door een Saffier geleid waardoor het minimaal wordt verstrooid.

Plasmalite moet niet verward worden met lasertechniek. Het is een totaal andere techniek die geen ongewenste bijwerkingen kent voor de cliënt. Het is de techniek die Plasmalite gebruikt en zich onderscheid van andere systemen. Het is een veel efficiënter systeem dat al de niet gewenste golflengtes omzet in bruikbaar licht. Vandaar dat Plasmalite een veiliger systeem is voor de huid omdat het niet de gevaarlijke golflengtes gebruikt.