Hoe werkt Plasmalite?

Het basisprincipe van haarverwijdering is selectieve foto-thermolyse. In het merg van de haar bevindt zich van nature het pigment melanine. Wanneer de behandelknop een lichtbundel uitzendt, wordt dit licht geabsorbeerd door de melanine.

Deze absorptie van het licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70 graden bedraagt, heeft dit een gewenst stollingseffect tot gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd.

 

Wat houdt de behandeling in?
Wanneer u zich aanmeldt voor een Plasmalite behandeling, zal een opgeleide specialist met u bespreken hoe de Plasmalite werkt en beoordelen of de methode voor u geschikt is. Verder zal hij of zij een allergietest uitvoeren om te zien hoe u op de behandeling reageert. Het resultaat van de allergietest hoeft niet altijd hetzelfde te zijn, als het resultaat, nadat de volledige behandeling is uitgevoerd.

Op het te behandelen gebied wordt een laagje verkoelende gel aangebracht, dat zorgt voor geleiding van het licht en voor het koelen van de huid. Daarna wordt de golfgeleider over het gebied geleid en wordt telkens een korte lichtflits gegeven. U ziet het verschil misschien niet meteen, maar binnen 2 tot 3 weken na uw behandeling zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

Welke gebieden kunnen behandeld worden?
Plasmalite kan gebruikt worden op alle delen van het lichaam en bij alle huidtypen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en de plaats van de haargroei. De meeste mensen hebben tussen de 5 en 8 behandelingen nodig. Er bevindt zich ongeveer 30% van het lichaamshaar in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangsfase of rustfase en kan geen licht absorberen. Tijdens elke behandeling verwijdert Plasmalite ongeveer 60 à 90% van het haar, dat zich in de groeifase bevindt.

Hoe lang duurt de gemiddelde behandeling?
De golfgeleider bestrijkt een huidsgebied van 10 x 20 mm. Elke puls kan om de 2 à 3 seconden worden gegeven. Daarom is soms minder dan 30 seconden nodig om overtollig gezichtshaar te verwijderen.

Voor welke huidskleur is de behandeling geschikt?
Zwart haar op een witte huid is het best te behandelen. Uit ervaring is echter gebleken dat ook bij mensen met een donkere huid, het pigmentatieverschil tussen het haar op de huid groot genoeg is om een succesvolle behandeling mogelijk te maken.

Is de kleur van het haar belangrijk?
Over het algemeen geldt hoe donkerder het haar, hoe doelmatiger de behandeling. Toch blijken ook grijze en blonde haren meestal goed op de behandeling te reageren.

Speelt de dikte van het haar ook een rol?
Plasmalite heeft een eigenschap die Balanced Light heet en die ervoor zorgt dat het pulslicht geschikt is voor alle haardikten.

Zijn er neveneffecten?
Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen rood worden of lichtjes opzwellen. Na een uur is hier echter niet meer van te merken.

Wat voelt men van de behandeling?
De meeste mensen ervaren slechts een licht tintelend gevoel en betekent de behandeling slechts een klein ongemak.

Moet ik verder nog iets weten?
Sommige mensen zijn gevoeliger voor het licht dan andere, dus wees eerlijk wanneer u samen met uw specialist het intakeformulier invult. Tussen de behandelingen mag u niet epileren of harsen, maar scheren is wel toegestaan. Stel uw huid voor de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank.

Tot slot
De meeste cliënten ervaren de Plasmalite behandelingen als zeer prettig, omdat ze nooit meer hoeven te scheren, te harsen of te epileren. Stelt u zich eens voor dat u geen last meer heeft van pijnlijk ingegroeide haartjes, stoppels, irritaties en ontstekingen. Oksels, bikinilijn, bovenlip en kaaklijn - de Plasmalite onthaart echt àlles!